Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Gezondheid - Achieve

Patiëntenzorg

Bij Kenniscentrum ACHIEVE gaat patiëntenzorg hand-in-hand met onderzoek en onderwijs. Dat zie je terug bij Polifysiek, de academische werkplaats van ACHIEVE en het AMC. Onderzoekers, zorgprofessionals en studenten van faculteit Gezondheid werken hier samen aan de beste zorg voor revaliderende AMC-patiënten.

Polifysiek fiets
Polifysiek adem

Polifysiek

Polifysiek is een academische werkplaats waar onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg samengaan. Patiënten van het AMC ontvangen hier zorg op het gebied van revalidatie en cardiologie. Zorgprofessionals, onderzoekers en studenten werken samen om de zorg zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Het AMC en kenniscentrum ACHIEVE werken samen in Polifysiek. Het streven is om deze samenwerking uit te breiden. Hierdoor kunnen er steeds meer AMC-patiënten behandeld worden.

Voor wie

Polifysiek is er voor revaliderende patiënten van het AMC. Door uitbreiding van de samenwerking tussen het AMC en ACHIEVE zal in de toekomst het aantal patiënten dat behandeld wordt toenemen.

Op dit moment worden de volgende patiëntengroepen gezien op Polifysiek:

  • hartpatiënten;
  • patiënten met perifeer vaatlijden;
  • patiënten die chemobehandelingen ondergaan;
  • patiënten die meedoen aan wetenschappelijk onderzoek.
Polifysiek overleg
Polifysiek loopband

Wat kunnen patiënten verwachten

Patiënten die bij Polifysiek behandeld worden zijn verzekerd van de meest actuele academische zorg. Door de koppeling met praktijkgericht onderzoek en onderwijs zijn de verpleegkundigen en paramedici voortdurend op zoek naar verbeteringen voor de huidige behandelmethoden. Voor dit doel worden patiënten ook regelmatig gevraagd om bij te dragen aan onderzoek. Polifysiek is een academische werkplaats. Dat houdt in dat studenten regelmatig meekijken bij de behandeling van patiënten.

In Polifysiek werken verschillende zorgdisciplines samen om de patiënt zo goed mogelijk te laten revalideren. De interprofessionele aanpak van verpleegkundigen, fysiotherapeuten, oefentherapeuten en ergotherapeuten levert een belangrijke bijdrage aan de verbetering van kwaliteit van leven voor mensen met chronische, langdurige of progressieve complexe aandoeningen.

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Gezondheid 31 oktober 2016

Zorg in 2030