Kenniscentrum Achieve

PROFESSIONAL IN THE LEAD

Debbie Laliberte Rudman, PhD., OT Reg. (ON)

Cursus

INFORMING SOCIALLY TRANSFORMATIVE OCCUPATIONAL THERAPY THROUGH ADVANCING UNDERSTANDING OF THE SITUATED NATURE OF OCCUPATION

Zij zal spreken over het belang van de wijk- en maatschappelijke context in ons beroep en licht dat toe aan de hand van haar onderzoek.

Programma

17:15 Inloop (studielandschap 1e etage) en feestelijke opening praktijkhuis met drankje
 18:15  Inleiding Margo van Hartingsveldt
 18:20 Lezing Debbie Laliberte Rudman
 19:00 Discussie
 19:15 Einde

In this presentation, key conceptual foundations for transformative occupational therapy will be reviewed, and examples from the author’s work that have used critically-informed qualitative research to advance understanding of the situated nature of occupation will be illustrated. It is concluded that community-based, collaborative models of research, that encompass knowledge generation to social action, are a key means to both enhance understandings of how social structures, policies, discourses, institutional practices and other contextual features shape occupation and advance socially transformative occupational therapy.

Wij zien u graag 20 februari 2014!

Professional in the lead lezing

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Gezondheid 6 oktober 2014