Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Achieve

Jacomine Ravensbergen nieuwe penvoerder Urban Vitality

19 nov 2014 15:13 | Afdeling Communicatie

Jacomine Ravensbergen, voorzitter domein Bewegen, Sport en Voeding, is door het CvB aangewezen als nieuwe penvoerder van het HvA-speerpuntprogramma voor een vitaal Amsterdam, Urban Vitality. Domeinvoorzitter Gezondheid Rien de Vos droeg afgelopen vrijdag zijn penvoerderschap over.

Het doorgeven van het spreekwoordelijke stokje vond plaats in het kader van de overstap die Rien de Vos maakt van de Hogeschool van Amsterdam naar het Academisch Medisch Centrum (AMC). Daar wordt hij voorzitter wordt van de stafafdeling Onderwijssupport.

Urban Vitality is geen onbekend terrein voor Ravensbergen, die vanaf de start van het programma in de agendacommissie een belangrijk aandeel leverde bij de opbouw van het programma. Marieke Janssen, secretaris van Urban Vitality: “Het penvoerderschap  is bij Jacomine in goede handen. Ravensbergen heeft veel ervaring in Public Health en zij is gedreven als het gaat om gezondheid, gezond leven en deelname aan de samenleving, vooral voor kwetsbare groepen.

Voor een gezond Amsterdam

Amsterdam staat voor grote en complexe uitdagingen op het gebied van vitaliteit waar veel professionals dagelijks mee worden geconfronteerd. Urban Vitality is één van de speerpunten waarmee de HvA zich focust op actuele vraagstukken uit de stad en het werkveld. Urban Vitality zoekt naar oplossingen voor de lange termijn-uitdagingen van gezondheid en welzijn in een stedelijke omgeving. Door multidisciplinair onderzoek en onderwijs te bundelen ontstaan oplossingen voor zorg- en welzijn-vraagstukken. Al ruim twintig projecten zijn in uitvoering die bijdragen aan de doelstellingen van Urban Vitality.

Bij Urban Vitality zijn vier domeinen betrokken: Gezondheid, Bewegen, Sport & Voeding, Maatschappij & Recht en  Domein voor Media en Creatieve Industrie.