Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Gezondheid - Achieve

Urban Vitality

Het onderzoek rondom de onderzoekslijn Urban Vitality heeft een meer multidisciplinair karakter gekregen door de samenwerking met de lectoraten van het faculteit Gezondheid als ook de faculteiten Bewegen, Sport en Voeding; Media, Creatie en Informatie; en Maatschappij en Recht.

Patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs wordt gekoppeld aan: 

VITAMINE

Een actieve leefstijl en een goede voedingstoestand is bij de grote groep ouderen met beginnende functionele beperkingen in de stad Amsterdam van groot belang. In dit project wordt de invloed van een digitaal ondersteund thuistrainingsprogramma onderzocht, en de toegevoegde waarde van een eiwitrijk voedingssupplement op het fysiek functioneren van ouderen tijdens de training van dagelijkse activiteiten. Meer over Vitamine.

HIPPER

Binnen dit project wordt een behandelprotocol met behulp van sensortechnologie ontwikkeld voor revalidatie na een heupoperatie. Het behandelprotocol moet patiënten en zorgprofessionals meer inzicht geven in de voortgang van de revalidatie. Dit vergroot het zelfmanagement van de patiënten en stelt zorgprofessionals in staat om een effectieve en efficiënte behandeling te geven. Meer over Hipper.

Dansers met blessures

Project waarbij gedurende een aantal jaren metingen worden verricht bij dansers van de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten om de oorzaken van blessures en hoe deze eventueel kunnen worden voorkomen.

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Gezondheid 18 december 2015

dhr.  Prof. R.H.H. Engelbert (Raoul) PhD

Raoul Engelbert

Bijzonder hoogleraar en lector Fysiotherapie, onderzoeksdirecteur Faculteit Gezondheid

r.h.h.engelbert@hva.nl
Bekijk profiel