Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Gezondheid - Achieve

Fysiotherapie - Transitie van zorg bij complexe patienten

Het lectoraat van de opleiding Fysiotherapie van de HvA en de bijzondere leerstoel Fysiotherapie aan de UvA / revalidatiegeneeskunde van het AMC onderzoeken hoe met op maat gesneden diagnostiek en behandeling van gezondheidsproblemen in het bewegend functioneren efficiënte en effectieve zorg kan worden geleverd. Voor deze ‘zorg op maat’ zetten meerdere disciplines zich in voor een betere diagnostiek en behandeling.

Docent laat studenten oefening met bal zien.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenspraak met de relevante lectoraten binnen de HvA en met de onderzoeksgroepen van het Academisch Medisch Centrum. De kennis die voortkomt uit dit onderzoek vertaalt zich ook naar het curriculum van de opleiding Fysiotherapie.

Het onderzoek, de patiëntenzorg en het onderwijs vanuit het lectoraat en de bijzondere leerstoel is gericht op de twee onderzoekslijnen van het kenniscentrum ACHIEVE namelijk Complex Care en Urban Vitality. In de afgelopen jaren heeft de focus van het onderzoek zich verbreedt naar de gehele zorgketen van complexe ziekenhuispatiënten, waarbij met name de overgang van ziekenhuis naar eerste lijn wordt bestudeerd (transitie van zorg).

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Gezondheid 21 september 2018

dhr.  Prof. R.H.H. Engelbert (Raoul) PhD

Raoul Engelbert

Bijzonder hoogleraar en lector Fysiotherapie, onderzoeksdirecteur Faculteit Gezondheid

r.h.h.engelbert@hva.nl
Bekijk profiel