Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Achieve

Symposium: Publiceren in de Praktijk

Publiceren voor onderzoekers in het hoger beroepsonderwijs

Symposium

Op donderdag 23 april organiseert de Bibliotheek UvA/HvA een symposium voor onderzoekers in het hbo over het publiceren van praktijkgericht onderzoek.

De Werkgroep Ondersteuning Kenniscentra van de HvA Bibliotheek (WOK) presenteert een programma voor alle onderzoekers, lectoren, promovendi, studenten, bedrijfsvoerders, bibliotheekmedewerkers en docenten die onderzoek doen binnen het hoger beroepsonderwijs of betrokken zijn bij dergelijk onderzoek. Diverse experts zijn uitgenodigd om onderwerpen toe te lichten die van belang zijn bij het publiceren van (praktijkgericht) onderzoek, zoals auteursrechten, open access, uitgeversdiensten, selectie van publicatiekanalen en het nieuwe onderzoeksinformatiesysteem van HvA, UvA, AMC en VUmc.

Wat: Symposium ‘Publiceren in de Praktijk’, Publiceren voor onderzoekers in het hbo

Sprekers: Lucie Guibault (universitair hoofddocent auteursrecht en intellectueel eigendomsrecht IvIR), Saskia Woutersen (specialist elektronisch publiceren en repository manager, UvA), Max Haring (executive editor, Springer), Wouter Gerritsma (teamleider research support, Wageningen UR) en Paul Nagtegaal (projectleider, HvA bibliotheek)

Wanneer: donderdag 23 april 2015, 13.00 uur tot 17.00, daarna borrel

Waar: Hogeschool van Amsterdam, Collegezaal Muller-Lulofshuis, Wibautstraat 5A

Zie ook: www.hva.nl/floor

5 maart 2015