Deze melding verbergen X

De HvA maakt op haar websites gebruik van cookies. Meer info

EVC
Home separator EVC

EVC

Je werkervaring telt!

Wil je een deeltijdopleiding volgen bij de HvA en beschik je al over een flinke dosis werkervaring? Dan kan de EVC-procedure een uitkomst zijn. EVC staat voor het Erkennen van Verworven Competenties. In een assessment wordt duidelijk over welke, in de beroepspraktijk verworven, competenties je beschikt en wat je nog dient te ontwikkelen om een hbo bachelor diploma te behalen.

Je ontvangt na afloop van de procedure een EVC-rapportage waarin je competenties zijn beschreven in relatie tot de hbo-opleiding die je wilt volgen bij de Hogeschool van Amsterdam. De examencommissie van de betreffende opleiding stelt op basis hiervan een studieprogramma op maat samen, toegespitst op je kennis en ervaring. Doordat je niet meer hoeft te leren wat je al beheerst, is de lesstof altijd nieuw en uitdagend. Zo bespaar je tijd én geld. In kortere tijd kun je een volwaardig hbo bachelor diploma behalen; daarmee breng je je carrière in een stroomversnelling.

Meer informatie

Het HvA EVC Centrum organiseert de uitvoering van EVC bij de Hogeschool van Amsterdam. Op deze website vind je alle informatie over de deelname aan EVC.

Jordy KeimesJordy Keimes
Rabobank Amsterdam

In het verleden ben ik al eens aan een HEAO-studie begonnen. Ik ben daar al snel mee gestopt en ben gaan werken. Ik ben verbaasd dat ik in de praktijk al zoveel heb geleerd, dat ik mijn studie veel sneller kon afronden.
Rina VogelsRina Vogels
UWV Divisie AG – PPS-PSB

Bij het UWV ben ik in de loop der jaren doorgegroeid tot teamleider. Het samenstellen van het portfolio kostte wel de nodige inspanning, maar dankzij de heldere EVC-procedure wist ik na twee maanden waar ik aan toe was: de mogelijkheid in te stromen in een opleiding die rekening houdt met mijn ontwikkeling en ervaring.