Hogeschool van Amsterdam

10K Pre-Incubator

6 Resultaten

10K is de pre-incubator van de HvA, gevestigd op de Amstelcampus. De incubator begeleidt ambitieuze studenten bij het ontwikkelen van hun innovatieve idee tot een startup. Dit halfjaarlijkse pre-incubator programma, wat van start gaat in september en in februari, heeft als doel studenten te helpen bij het ‘startup ready’ worden.

Selectie teams

Elk halfjaar wordt er een strenge selectie van 12 teams gemaakt, die deel mogen nemen aan het programma. Op basis van de innovatieve factor van het idee en de intrinsieke motivatie van de studenten zullen de teams geselecteerd worden. Wij helpen hen bij het ontwikkelen van een businessmodel waarmee ze hun eigen bedrijf kunnen starten of waarmee ze het bestaande bedrijf of idee kunnen uitbreiden.

Programma en coaching

Gedurende 20 weken zullen de teams gecoacht worden door ervaren mentoren. Coaching vindt plaats op basis van bewezen methodes en ter aanvulling is er een breed aanbod van 14 masterclasses, die bijdragen aan de kennis en vaardigheden van de student. Het gehele programma uit zich in een Dragons’ Den, waarin de groepjes aan vijf professionals moeten bewijzen dat ze startup ready zijn.

SnelStart startup-prijs

Vanaf februari 2019 is in samenwerking met het familie bedrijf SnelStart ook een prijs ter waarde van €10.000 verbonden aan het 10K programma. Deze prijs wordt aan het einde van 10K uitgereikt aan de startup die aan kan tonen dat zij het beste in staat zijn om een organisatie op te zetten en dus startup ready is.

10K naast je studie

Het 10K programma is zo ontworpen voor studenten dat het goed te combineren is met de studie of stage. Na het afronden van 10K ben je klaar om de volgende stap te ondernemen met je startup. Zo heb je een breed scala aan kennis opgedaan en verschillende producten verzameld, zoals verschillende pitches en een businessplan.